Марица (Пловдив) спечели пета поредна титла в Националната волейболна лига след като победи в третата решителна битка за титлата Левски (София) с 3:1 (25:15, 21:25, 25:18, 25:15) в зала "Люлин" в София. Това беше трети пореден успех за "жълто-сините" и те спечелиха финалната серията с 3:0 победи. 

Маричанки записаха 78-ата поредна победата в НВЛ и вече над 3 години са без загуба в първенството. Волейболистките на Иван Петков завършиха този сезон с едва два загубени гейма.

В първия гейм шампионките нямаха проблеми и след успешна блокада на Нася Димитрова затвориха гейма с 25:15. По-равностойно започна втората част, в която Левски успя да поведе за първи път в двубоя и направи аванс от три точки при 14:11. Марица успя да изравни резултата след 19:19 и блок на Алекзандра Холстън. Домакините успяха да спечелят гейма с 25:21, като това беше вторият гейм, който шампионките губят през този сезон и първи в плейофите. Третият гейм вървеше основно с две точки аванс за "жълто-сините", но маричанки успяха да направя серия от пет поредни точки от 20:18 и след контра на Алекзандра Холстън геймът беше спечелен с 25:18 и пловдивчанки поведоха с 2:1 гейма. В четвъртия гейм Марица нямаше проблеми и затвори категорично мача, с 25:15 след успешна атака на Нася Димитрова и спечели пета поредна титла в Националната волейболна лига.

Топреализатор в двубоя станаха Алекзандра Холстън от Марица със 17 точки и Моника Кръстева от Левски със същия актив. За Марица Нася Димитрова добави 12, а Александра Миланова 11.

За маричанки предстои и защита на трофея в турнира за Купата на България. Марица ще е домакин на финалната четворка на 17 и 18 април в зала "Колодрума". Следващата среща на "жълто-сините" ще е на 17 април (сряда), от 20:00 часа срещу ЦСКА (София) в полуфинал в турнира.