Марица (Пловдив) взе първата си точка на международния турнир Дженгиз Гьолю 2017 в Бурса, но допусна пълен обрат от 2:0 гейма до крайното 2:3 (25:21, 25:22, 20:25, 20:25, 13:15)* срещу Серамиксан Спор (Тургутлу) в последния си мач от надпреварата. Така българските шампионки завършиха на последното пето място в крайното класиране, а турският тим се класира четвърти.

Маричанки влязоха в мача с мощно 4:0 и продължиха да играят с настроение и да трупат преднина. Между двете технически прекъсвания обаче Серамиксан успя да обърне резултата в своя полза, но само за малко. С помощта и на три аса от Симона Димитрова в гейма, българките го спечелиха с 25:21. И във втората част Марица натрупа комфортна преднина, която позволи на Иван Петков да прибегне до смени, за да даде шанс на повече състезателки да поиграят. Туркините обаче се възползваха и с осем поредни точки изравниха при 22:22. Връщайки титулярките на терена, Жълто-сините взеха следващите две точки, а след това Симона Димитрова затвори гейма при 25:22 с директна точка от сервис.

В третия гейм Серамиксан заигра много прецизно, почти без грешки, докато бракът в играта на Марица скочи рязко нагоре. Туркините поеха контрол и спокойно взеха частта с 25:20. Подобна бе ситуацията и в четвъртия гейм. Волейолистките от Тургутлу показаха силна игра на блокада и особено в защита, което допълнително им помогна да поддържат надмощие и да повторят резултата от предишната част – 25:20. Тайбрекът беше най-интересният гейм в мача. Той започна добре за Серамиксан, но после Марица успя да обърне резултата в своя полза с много силна игра на Симона Димитрова. В инфарктните заключителни моменти обаче туркините намериха повече сили и хладнокръвие да довършат пълния си обрат в мача с 15:13.

Топреализатор на срещата стана Симона Димитрова с 25 точки, сред които и цели пет аса. Десислава Николова добави 17 точки към актива на Марица, с колкото бе и най-резултатната волейболистка в редиците на победителките Рида Ерлалелитепе.

В дербито на двата непобедени до този момент отбора снощи, руският Протон (Балаково) надигра домакините от Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) и приключи турнира с четири победи от четири мача и осигурено първо място. В последния мач от надпреварата в днешната неделна вечер Бурса ББ ще се изправи срещу съгражданките си от Нилюфер Беледийеси, за да си разпределят второто и трето място, тъй като и двата тима са с по две победи и една загуба дотук.