България играе с Аржентина в решителна битка за класиране на финалите на Световната лига по волейбол, за което ни е нужно място в топ 6 на крайното класиране.

Мачът е от 1:10 часа (понеделник), когато вече ще са завършили срещите на преките ни конкуренти Белгия (срещу Франция  в 17:00 часа), Русия (срещу Иран в 18:25) и Полша (срещу САЩ в 21:45 часа) за местата даващи право за квота за финалите в Куритиба (Бразилия) от 4 до 9 юли - до шесто.

Белгия играе с най-тежкия съперник от четирите тима незамесени в битката за класиране (Франция, САЩ, Иран и Аржентина), a България играе с най-лекия, но и домакин на турнира.

По правило за победа с 3:0 и 3:1 се дават 3 точки, а за успех с 3:2 - 2 за победителя и 1 за загубилия, но най-важният критерий е БРОЯТ НА ПОБЕДИТЕ, след което са ТОЧКИТЕ. Ако победите и точките са равни, тогава идват СПЕЧЕЛЕНИТЕ СЕТОВЕ, след това ОБЩО СПЕЧЕЛЕНИТЕ ТОЧКИ във всички мачове, а най-накрая са ПРЕКИТЕ ДВУБОИ между замесените отбори.

* По брой победи Белгия, Полша, Русия и България са равни
* По точки изоставаме с 4 от Белгия, 2 от Полша и една от Русия
* По спечелени сетове също сме последни и изоставаме с три от Белгия и един от Полша и Русия
* По спечелени точки Белгия води със 755, следва България (738), Полша (713), Русия (711).
* В преките двубои губим с 2-3 от Русия, бием Полша с 3-2 и нямаме мач с Белгия

Нашите трябва да се надяват на КАКВАТО И ДА Е ЗАГУБА на някой от Полша, Русия и Белгия, при което ще продължим напред при КАКВАТО И ДА Е ПОБЕДА срещу Аржентина.