ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Волейболните национали на България загубиха от Франция с 0:3 (21:25; 20:25; 23:25) в група 16 от Лигата на нациите и записаха седма загуба в надпреварата. Срещата се игра в Двореца на културата и спорта във Варна. „Петлите”, които имат гарантирано място във финалната шестица като домакини, продължават да се представят много успешно досега в турнира.

Още при първото разиграване почивалият две седмици Тодор Скримов получи травма и бе заменен от Николай Пенчев. Играта бе равностойна в началото на първата част до 6:6, а след това националите ни отстъпваха с 6:8 на "петлите" при първото техническо прекъсване след атака на Жан Патри и пусната топка на разпределителя Бенжамен Тонюти. Николай Пенчев пусна над френската блокада и намали до 15:16 при втората техническа пауза. При 17:21 Пламен Константинов взе прекъсване, след което атака на Валентин Братоев бе блокирана и Франция стигна до геймбол при 20:24. Валенти Братоев отбеляза точка, но националите отстъпиха с 21:25 в първата част след атака на Жан Патри и точка за "петлите".

Родните „трикольори“ губеха с 2:6 в началото на втората част и Пламен Константинов взе прекъсване. Розалин Пенчев замени Валентин Братоев и националите намалиха до 6:7 и отстъпваха с 6:8 при първата техническа пауза. Битката продължи да се води точка за точка и България успя да поведе в резултата с 11:10, но за кратко. След успешни атаки на Бартелеми Шинениези и на Жулиен Линеел “петлите” дръпнаха с 16:13 при второто техническо прекъсване и не изпуснаха инициативата до края на гейма, печелейки го с 25:20 след двойна блокада при атака на Николай Пенчев.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Треньорът на французите Лоран Тили направи няколко промени в състава за третия гейм. Антоан Бризар замени Бенжамен Тонюти, а в игра се появи и Тибо Росар и Жонас Ажение. Красимир Георгиев се появш в тима на България. Двата отбора играха изключително равностойно и "петлите" водеха само с 8:7 при първата техническа пауза. Французите дръпнаха с 13:10, но българите изравниха за 15:15. "Петлите" водеха с точка при второто техническо прекъсване - 16:15, а борбата продължи да се води точка за точка. Франция стигна до мачбол при 24:23 в своя полза и след атака на Жан Патри стигна до крайния успех с 25:23.

Българските национали, които са с актив от 3 успеха и 7 поражения, имат нужда да запишат поне една победа във Варна, за да са по-спокойни за оставането си в Лигата на нациите и догодина. Нашите национали, заедно с отборите на Австралия, Канада и Южна Корея, са 4-те отбора със статут на претенденти и най-лошо представилият се от тях ще трябва да играе плейоф за оставане в най-престижната група на турнира. Към момента тимът на Канада е пред нашите национали, а Австралия (2 победи, 7 загуби) и Южна Корея (0 победи, 9 загуби) се представят по-лошо.

За четвърти пореден уикенд A1 излъчва безплатно на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport мачовете на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите. В петък, събота и неделя възпитаниците на Пламен Константинов са домакини във Варна на Франция, Канада и Бразилия, като както днешния двубой, така и следващите два могат да бъдат гледани на живо и в ефира на MAX Sport 1.

България - Франция 0:3 (21:25; 20:25; 23:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Николай Учиков, Валентин Братоев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ
ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Стефан Бойер, Ървин Нгапет, Тибо Росар, Никола Льо Гоф, Бартелеми Шинениезе - Женя Гребенников-либеро
Старши треньор: ЛОРАН ТИЛИ