Волейболистите на Левски стартират участие в третия по сила европейски турнир за Купата на претендентите (Challenge Cup). "Сините" започват още в квалификационната фаза на надпреварата, като имат за съперник люксембурският първенец ВК Щрасен. Първият двубой между двата тима е тази вечер от 20:30 часа в Люксембург. Реваншът е на 29 ноември в София - в зала "Христо Ботев".
 
Късмет или не, но Фортуна бе благосклонна към левскарите, като те имат напълно преодолим съперник в първата фаза на турнира.  Нивото в първенството на Люксембург не е високо, а в състава на съперника няма изявени чужденци, пишат колегите от bgvolleyball. За сметка на това пък във ВК Щрасен има двама българи, като и двамата са излезли от школата на Славия. Първият от тях е 36-годишният Любомир Миланов, който играе дълги години във Франция, а в последните три сезона е в Люксембург. Негов съотборник е младият посрещач Милан Миланов, който за втора година е в Люксембург.  

И двамата волейболисти ще отбележат втори сезон във ВК Щрасен, като през изминалия шампионат бяха с основна роля за шампионската титла на тима. Така се получава своеобразно „българско“ дерби, а двамата Миланови са доволни от факта, че се изравят срещу Левски. Още след жребия пък Любомир Миланов заяви за BGvolleyball.com, че за него ще бъде емоционален момент да играе отново пред българска публика. В Левски, естествено, се надяват на победи и продължаване напред в турнира. Още повече, че през изминалия сезон "сините" направиха добро включване на европейска сцена. Тогава Левски игра във втория по сила турнир - Купата на ЦЕВ, като преодоля последователно два съперника, за да достигне до 1/8-финалите на турнира. Там Левски срещна турския гранд Фенербахче, отпадайки с чест от надпреварата.

Сега треньорът Владо Николов разполага с предимно млад състав, който досега се изявяваше доста неравномерно, а натрупаните загуби го пратиха на девето място във временното класиране в Суперлигата. С връщането на опитния централен блокировач Тодор Богданов обаче „сините“ получиха добра подкрепа. Той даде голяма доза увереност на левскарите, а неговото появяване се усети веднага, като „сините“ надиграха шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) в София.
 
От щаба на Левски са изключително предпазливи в прогнозите си, но въпреки това, очакванията са за успех в първия кръг и класиране в 1/16-финалите на Купата на ЦЕВ. При продължаване във втората фаза, там ги очаква холандския Орион Доетиншем, който също е преодолим съперник.