Андрей Жеков започва от днес работа във волейболния Левски. Най-успешният български разпределител през последните близо 15 години се завръща в клуба, от който е тръгнал към големия волейбол. Жеков прекрати състезателната си кариера и реши да се насочи към треньорската професия. Той ще бъде помощник на дългогодишния си съотборник в Левски, Пиаченца и националния тим Владимир Николов, пишат от клуба.

Жеков ще помага и за развитието на разпределителите в школата. Дебютът му на пейката на „сините” ще бъде този петък в домакинския мач с Добруджа 07. Срещата е от 18,30 ч в столичната зала „Универсиада”.

Преди 3 години Андрей отново се присъедини като играч към мъжкия отбор, но тогава се възстановяваше от тежка травма и за близо 3 месеца влезе в ролята на старши треньор. Той игра в плейофа със Славия за оставане в Суперлигата, спечелен с 3:0. След това пък започна новият проект за възстановяването на Левски и превръщането му в един от водещите клубове у нас. 

Жеков има 6 титли и 5 купи с тима на Левски в периода 1999 – 2006 година. 

"Смятам, че със знанията, които съм натрупал във волейбола, мога да бъда полезен и се надявам да ги предам като треньор. Работата с подрастващи е много отговорна, трябва да се върши с търпение и познание. Надявам се да им предам както технически умения, така и да бъдат дисциплинирани и отборни играчи, защото това са едни от основните неща, които са били важни за мен като състезател", коментира Жеков пред официалната страница на Левски.