Две от основните ни състезателки в женския национален отбор по волейбол са с контузии и не тренират от няколко дни, разкри на пресконференция днес капитанът на тима Елица Василева.

Тимът се готви за участие във финалите на европейското първенство в Азербайджан и Грузия, което стартира на 22 септември. Нашите са в група „С” с отборите на Русия, Турция и Украйна, с които всъщност ще е и първият ни мач – ден след откриването на шампионата.

Разпределителката Диана Ненова вчера е получила сериозен проблем в кръста и ще трябва да премине медицински преглед.

Няколко дни преди това пък Нася Димитрова също е започнала да се оплаква от болки в тази област и е спряла временно подготовката си. Днес тя трябва да премине ядрено-магнитен резонанс, за да се изясни ситуацията около нея.

„Подготовката е много трудна, защото започнахме 10 момичета. Сега вече сме и по-малко - тренираме само 7 жени. Това е и съставът, който ще пътува за двете конроли със Сърбия в Белград. Това означава, че ще играем без смени, само основен отбор, което е много натоварващо. Има още 3 момичета, които ще се присъединят към нас, но сега те са в Словения за световното първенство до 23 г.

Дай боже Нася и Диана да се оправят, защото като сме толкова малко няма как да се готвим реално”, обясни капитанът на тима Елица Василева.