Хебър (Пазарджик) победи Левски с 3:0 гейма (25:18, 25:19, 25:20) в скандален мач от третия кръг на мъжкото волейболно първенство. Загубата е първа за "сините" през сезона в Суперлигата.

Домакините oт Пазарджик показаха по-стабилна игра и благодарение на добрия си сервис имаха преимущество. При 8:4 за Хебър в третата част главният съдия Илиян Георгиев не отсъди точка за Левски, след като топката явно тупна в полето на съперника. Това доведе до протест на старши треньора Владимир Николов, който получи първо жълт, а след това и червен картон. 

Президентът и наставник на "сините" излезе извън кожата си. Владо Николов реагира остро на наказанието и нареди на състезателите си да излязат от игрището.

В крайна сметка срещата се доигра след прекъсване от няколко минути. 

„Поздравявам Хебър. В този мач съперникът бе по-добрият отбор. Заявявам, че Хебър категорично ни надигра. Но със своите действия първият съдия Илиян Георгиев развали цялата празнична атмосфера и хубавия мач. Ситуацията се разви така - при резултат 8:4 за Хебър в третия гейм, при наша атака, която дори не беше силна, а пусната, топката падна на земята, удари я. Това стана буквално пред очите на съдията, но играта не бе спряна…“, обясни Владо Николов пред BGvolleyball.

„Протестирах, но съдията не ме чу и не пожела да слуша. Отидох при дежурния делегат, за да разясним ситуацията. Първият съдия вместо да си признае грешката – започна да ми вади картони. Ядосах се. В ситуация, в която Хебър ни надиграва категорично. Първият съдия Илиян Георгиев се опита да ни унижи", категоричен е треньорът на Левски.

"Изкарах отбора от игрището, с намерението да си тръгнем. Но дежурният делегат Светослав Златарев ме разубеди. Той ме посъветва, че е по-добре за волейболистите, за феновете, за всички, които обичат волейбола да доиграем мача. Послушах го и се върнахме. Искам да заявя категорично, че съдийството по никакъв начин не повлия на хода на мача, защото Хебър бе по-добрият отбор през цялото време и логично спечели двубоя. Но реферът развали мача. След това, за да се опита да ни компенсира, отсъди три точки в наша полза, с които ощети домакините…“, каза легендата.

„Накрая, искам да кажа, че първенството в Суперлигата се развива. С присъствието на чужденци нивото на отборите се повишава. Затова е редно и съдийството и контрола също да се развиват“, завърши Николов.