Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов влезе в словесен спор с ветерана от ЦСКА Ивайло Стефанов. Двамата са бивши съотборници в държавния ни тим.

Поводът бе изказване на Стефанов, че млади чуждестранни волейболисти не бива да играят и да се учат на волейбол у нас, а след това да се изправят за родината си срещу България. Пламен Константинов е треньор на руския Локомотив (Новосибирск) и от там е преотстъпил двама в Монтана.

„По тази логика всички състезатели, чужденци, които играят в Италия, Полша или Русия, не би трябвало да играят там. Според мен благодарение на такива момчета може да се вдигне нивото на българското първенство. Колкото и талантливи момчета да имаме няма как всички отбори да са изпълнени и съставени само от българи.

ЦСКА развива Ивайло Стефанов. След като Ивайло на 45 години го развиват в ЦСКА... Ако на негово място развиват някое младо момче – добре, но те развиват Ивайло Стефанов. Може би трябва да го извикам в националния отбор“, коментира Пламен Константинов.