Героините от Красноярск бяха посрещнати триумфално от своите привърженици при пристигането си в Пловдив снощи. Българските волейболни шампионки от Марица постигнаха историческо влизане в групите на Шампионската лига с уникален обрат като гост на бронзовия медалист на Русия Енисей (Красноярск) от 0:2 гейма до победа с 3:2 в реванша и успех и в последвалия "златен гейм", a пловдивската общественост ги удостои с щастливо тържество в Града под тепетата.

"Жълто-сините" приключиха дългото си пътешествие по въздух от Красноярск през Москва до Истанбул, а от там с клубните бусове до своята база в парк "Лаута", изненадани и развълнувани от топлото посрещане на феновете.

Над 200 души ги чакаха пред зала "Лаута" с развяти знамена, конфети, скандирания, музика, цветя, подаръци и шампанско, за да ги поздравят за грандиозния успех и да го отпразнуват заедно. Пирон на импровизираната програма се оказа заря в нощното небе над Пловдив.

“Няма непреодолими отбори. Зависи колко желаеш победата и колко искаш да стигнеш целта си”, заяви волейболистката Нася Димитрова пред присъстващите представители на медиите.

Още от атмосферата на случилото се усети във фотогалерията тук и видеоматериалите на медиите, присъствали и увековечили паметното събитие: