Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българската национална телевизия е официален телевизионен домакин на световното първенство по волейбол за мъже 2018, което ще се проведе от 9 до 30 септември 2018 година в България и Италия. 42 от срещите на най-добрите в световния волейбол ще бъдат реализирани като телевизионна продукция от екипите на БНТ и ще бъдат разпространявани от останалите тв оператори, излъчващи първенството. 

Обществената медия вече 20 години прави българските зрители съпричастни към успехите на нашите волейболисти и излъчва всички домакински мачове от престижни турнири. БНТ има и опита на официален медиен партньор от Европейското първенство през 2015 година, когато получи най-висока оценка от страна на Eвропейската федерация по волейбол. След шестте месеца на българското председателство на ЕС, когато БНТ беше официалната телевизия, предоставяща продукция за всички отразяващи събитията медии, предстоящото световно първенство по волейбол ще бъде едно от най-мащабните събития през 2018 година, което ще достига до зрителите от цял свят чрез БНТ.

В турнира тази година участват 24 отбора. Дванадесетте тима от двете групи в първата фаза на шампионата ще играят срещите си във Варна и Русе. В Двореца на културата и спорта в морската столица ще се срещнат отборите на България, настоящият световен шампион - Полша, Финландия, Куба, Иран и Пуерто Рико. В зала "Арена Русе" играят олимпийският шампион Бразилия, европейският шампион от 2015 година Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21, 22 и 23 септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

БНТ1 ще излъчи всички срещи на българския национален отбор от 20.30 часа, веднага след централната информационна емисия "По света и у нас". Мачовете от програмата на Световното първенство по волейбол за мъже ще коментират Сашо Йовков и Ценко Симов, а професионален поглед и различна гледна точка в анализите ще добавят известни имена от българския волейболен елит. Специална студийна програма ще съпътства всички мачове на българския национален отбор.

В предходни години волейболните срещи от първенството на планетата са привличали у нас телевизионна аудитория между 600 000 - 1,2 млн. души. Засиленият интерес към тази игра, успешното представяне на българските състезатели и позиционирането на преките предавания на срещите от Световната купа по волейбол за мъже през 2018 година в праймтайма на БНТ са добра възможност за ефективно позициониране на рекламни послания. В дните на световното първенство, онлайн платформата на БНТ ще предостави и допълнителни възможности както за рекламодатели, така и за почитателите на волейбола.