Една от най-класните състезателки в женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева, която бе и капитан на тима, в момента се възстановява след операция в рамото и не може да вземе участие в Златната европейска лига. Елица изгледа на живо победата с 3:1 гейма над Украйна във втория мач от Група "А" в зала "Христо Ботев", като похвали националките за успешната игра и победата пред фейсбук страницата на БФВолейбол.
 
"Като зрител мога да кажа, че момичетата играха добре за състав, който е събран от скоро и победиха Украйна, срещу когото се мъчихме преди няколко месеца на европейското първенство. Тежко е да се гледа отвън. За първи път гледах волейбол откакто се оперирах и не ми беше леко да следя събитията и другите отбори. Беше тежко с оглед на това, че не мога да вляза в игра в следващите четири месеца. Но момичетата  се справиха много добре. Вижда се, че се работи много и професионално, аз го знам също. Ще се върна в игра, когато съм готова. Лекарите казват, че ако рамото ми върви добре, ще съм готова за световното през октомври", коментира Елица Василева.
  
В момента волейболистките на България, които са водени от Иван Петков, водят в Група "А", с две победи  и актив от 6 точки. Утре (26 май) националките ни излизат за своя трети мач от групата - посрещат Азербайджан. Двубоят е  от 17:00 часа в столичната зала "Христо Ботев" и ще бъде излъчван пряко по БНТ HD.