Лазар Бучков е един от диамантите на българския волейбол, които вече блестят в залата. Той е най-младият от националите до 17 години, но потенциалът му е огромен. Лазар, който играе  като централен блокировач, имаше основен дял за класирането на България на финала на европейското първенство, където нашите бяха домакини и завършиха на второто място.

Разбира се, принос за прекрасното постижение имат и останалите момчета в тима на Мартин Стоев - особено Владимир Гърков и Георги Татаров, които попаднаха в идеалния отбор на европейския шампионат, проведен на наша територия.

Бучков пък се превърна в стена за противниковото нападение и напълно логично намери място в топ 20 по брой блокади.

Забележете само - волейболистът на Левски е едва на 15 години, но това не му пречи да се изявява като истински лъв на подиума!

Специалистите предричат силно бъдеще на Лазар, Владо, Георги и останалите. И с право, защото те имат всички качества,  които един ден да ги изведат до върховете. Ненапразно президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров засипа волейболистите със суперлативи.

"Много съм доволен от второто място. Това е признание за труда на момчетата, залата беше пълна. Много обаче трябва да се работи. С Мартин Стоев вече обсъдихме някои неща. Нека отшумят емоциите, след това ще говорим още повече. Това е една генерация, което наистина има страхотно бъдеще. Искаме да имат развитие и постоянно да се доказват в следващите години. Почти целият отбор е много талантлив. Трябва да вземем мерки за тяхното развитие", коментира Лазаров след мача за титлата в зала "Христо Ботев".