Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров коментира скандала с екипировката на националните ни отбори при мъжете и жените, за който БЛИЦ първо писа. Припомняме, че две фирми се състезаваха за това да обличат националите, като едната беше отстранена и обжалва процедурата с претенции, че е била с по-добра оферта.

"Ние сме работили много добре с „Асикс”, но всичко дойде от постепенно натрупали се детайли – качество и така нататък. Реалностите се менят и ние трябва да взимаме адекватни решения. В момента екипировката на „Ереа” е по-добра.

По-скъпа? Това е относително и въпрос на преговори. Те дават по-висока цена, но отдолу предлагат бонус, чрез който всъщност цената става много добра. Търговска отстъпка, просто търговска отстъпка. Аз съм много доволен от днешния УС. Хората взеха много дейно участие. Надявам се, че ще се хареса екипировката. Дизайнът, който „Ереа” направи, е индивидуален, много добър, с доста естетика.”

„Забавяне на екипировката за националните отбори? Надявам се такова да няма, ще облечем националните отбори навреме”, завърши Лазаров.