Диагоналът Боян Йорданов ще се завърне в националния отбор за предстоящото европейско първенство в Полша (24 август-3 септември). Това призна Пламен Константинов при завръщането на отбора от мачовете в Световната лига.

„Говорили сме още преди Световната лига. Със сигурност ще се включи в тима за европейското първенство. Не игра сега поради лични причини. Понякога в живота има неща над едно състезание и едно класиране. Нямам никакво притеснение в каква форма е, защото той е професионалист”, каза Константинов.

„Тодор Алексиев също е вариант, ще говорим и ще видим какви са възможностите. Но засега сигурното е свързано с Боян Йорданов”, каза още селекционерът.

Пламен Константинов коментира е нагласата на някои от тимовете да съхранят сили за Европейското: „Мисля, че не само на нас приоритет е еврошампионатът. Полша неслучайно не проби към финалите в Световната лига. Защото трябваше да чака две седмици до финалите, да отиде до другия край на света и после да се прибере да се готви за домакинското си европейско първенство.”