Женският ни национален отбор по волейбол е заработил 70 хиляди долара от дебютното си участие в Лигата на нациите. Това показват сметките след края на груповата фаза на турнира. Според данните от миналата година, които не са се променили през настоящата, една победа се равнява на 9 хиляди долара, а поражението е оценено на 4 хиляди.

"Лъвиците" приключиха с два успеха по 3:1 гейма над Република Корея в Перуджа, както и над световния и европейски шампион Сърбия в Нингбо, което прави обща премия от 18 хиляди долара. 13-те поражения пък се приравняват на 52 хиляди в същата валута, което означава, че тимът ни приключва участието си с общо заработени $70 хиляди, пише "Тема Спорт".

Първото място по приходи от Лигата си делят Китай и САЩ. Двата тима постигнаха по 12 победи и 3 поражения, което им носи по 130 хиляди долара от наградния фонд. Сумата обаче може да нарасне на база крайното класиране във финалната шестица. Както е известно, шампионът ще прибере допълнително 1 милион долара, което със сигурност ще накара участниците в Нанджин следващия месец да дадат най-доброто от себе си.