След над денонощие и половина изтощителен път и смяна но полети националният отбор на България за жени пристигна в Нингбо (Китай) за мачовете си от последната седмица на Волейболната лига на нациите, съобщава BGvolleyball.

Тежкият път от Перуджа, където българските момичета извоюваха историческа първа победа в турнира с най-добрите отбори в света, премина през Москва и Шанхай към Нингбо и бе изключително тежък.

След допълнително закъснение на полета от Шанхай,  17-часов престой на летището и общо над 36 часа път момичетата на Иван Петков пристигнаха в китайския град, до който убийствено пътуване имаха и мъжките национали. Женският ни национален отбор трябваше да понесе и още по-неприятно изживяване, тъй като багажът на абсолютно всички състезателки не пристигна от Москва в Шанхай. Момичетата пристигнаха в Нингбо в 1,30 часа след полунощ.
 
Въпреки пътните неволи, българките веднага трябваше да започнат тренировки, защото след по-малко от два дни, след изтощителния път и часовата разлика, трябва да излязат да играят първата си среща в Нингбо. От щаба на отбора реагираха бързо - веднага купиха тренировъчна екипировка, за да бъде проведено първото занимание на китайска земя, докато пристигне багажът на националките. В 11 сутринта българките имаха тренировка във фитнеса, а след това направиха и първата си тренировка в залата.
 
Както се очакваше, имащата здравословни проблеми Лора Китипова, която не можеше да участва и в предишните двубои, не замина с отбора за Китай, а на нейно място към групата се присъедини разпределителката Мирела Шахпазова.