Елитният Витоша (Бистрица) също излезе с официална позиция срещу очакваните промени в Закона за хазарта. В последните дни има силна реакцията срещу предложенията за промени в закона, които ще поставят много спортни клубове и организации в страната на границата на финансов крах.

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ВИТОША (БИСТРИЦА)
Футболен клуб Витоша (Бистрица) изразява своето публично несъгласие с възможността да бъдат внесени и приети определени законодателни промени, които биха ограничили непряката реклама на лицензирани оператори на хазартни игри. Във времена, в които е изключително трудно да се намерят финанси, които да гарантират в дългосрочен план стабилността на клуба и неговото развитие, подобно ограничение може да има пагубен ефект.

През последната година и половина Витоша нагледно показа, че с правилна структура, добре изготвена стратегия и финансовата подкрепа на роден оператор на хазартни игри може не само да повиши качеството на продукцията си, но по-важното – да подобри условията в школата и да инвестира сериозно в развитието на клубната база, за да може днес да се радваме на едно истинско бижу в полите на Витоша, което бе високо оценено от много от колегите в Първа професионална лига този сезон.

Дългосрочната стратегия за развитие на един млад професионален клуб като нашия обаче няма как да просъществува дълго, ако не са налице финансовите постъпления, които са уточнени за години напред с операторите на хазартни игри. Призоваваме народните представители да подходят много внимателно и отговорно при обсъждането и приемането на изменения в Закона за хазарта в частта за непряката реклама на лицензирани оператори на хазартни игри, да търсят разумния баланс между обществения и частния интерес.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА