Треньорът на Витоша Костадин Ангелов коментира оставането на тима си в Първа лига. "Тигрите" от Бистрица оцеляха в елита, побеждавайки Локомотив (София) в решителния бараж на "Лаута" - 6:4 след дузпи (2:2 в редовното време и продълженията).

"През какво минах - през самоубийство, 20 пъти умрях и се съживих. Футболистите са героите. Вярвам в чудеса, казвал съм го на играчите през целия сезон, в който имаше толкова мъка и неуспехи. Държахме се достойно в този мач", коментира Лаптопа пред Диема Спорт. "Бяхме тренирали положения при свободни удари отстрани. Догодина Витоша няма да изглежда по този начин, ние сме уникален отбор с духа си", коментира наставникът на Витоша Бистрица.

"Когато беше гласуван този формат, ние бяхме в Трета лига, най-важното нещо в хората е духа в спортиста, затова останахме в групата", добави той.

"Имаше много колебания, експерименти, смяна на схемата, в един момент налучкахме нещата за победи. Ние няма да извадим страхотен бюджет, но вижте играчите. Когато човек работи шансът ще бъде на негова страна", добави наставникът на Витоша.

След успеха днес Костадин Ангелов се утвърди като Царя на баражите. Това е четвърти случай, в който Лаптопа извежда своя тим до победа в решителен мач за място в родния елит. През 2007 година воденият от Ангелов Видима-Раковски ликува срещу Нефтохимик с 1:0 след продължения, през 2011 г. севлиевци се справиха и със Спортист (Своге) след дузпи, а миналата година Витоша спечели и баража срещу Нефтохимик, озовавайки се за първи път в историята си в групата на майсторите.