През зимната пауза Витоша (Бистрица) се опита да подсили редиците си с няколко нови попълнения. И макар името на Орлин Старокин да беше най-яркото в селекцията на Костадин Ангелов, той подсили своята защита и с бранителя на Левски Георги Ангелов. Но как всъщност се стигна до неговото преминава при новака в елита?

„В последния ден на трансферния прозорец от Витоша направиха връзка с мен. Питаха ме дали има шанс да им помогна и аз се съгласих, защото в Левски не получавах шанс“, разказа Ангелов пред Диема Спорт.

И въпреки, че дебютът му за Витоша дойде в последния кръг срещу Славия (1:1), Ангелов вече се чувства комфортно в новия си клуб и се надява да помогне на отбора да стигне до първата си победа в елита.

„Вече от една седмица съм тук и виждам, че в отбора се работи с голямо настроение. Всички са много позитивни и отборът заслужава да е на по-добри позиции. Нещо липсва на Витоша, това си говорим и в съблекалнята. Карък ли е, не знам какво е, но ще гледаме да го променим“, каза бившият играч на Верея.

В началото на сезона Ангелов бе титуляр в двубоите под ръководството на Николай Митов в Левски, но след пристигането на Делио Роси, а и на редицата нови футболисти - юношата на „сините“ не успя да убеди италианския наставник, че може да се пребори за място в първия отбор. Въпреки това, той има отлично мнение за Роси, а и не изключи вариант за завръщане на стадион „Георги Аспарухов“.

„Треньорът работи изключително във всеки малък детайл. Като се започне от статичните положения, изнасянето на топката и не мисля, че се справят лошо. Договорът ми е до лятото, след това най-вероятно се завръщам в Левски“, каза Ангелов.

27-годишният защитник е впечатлен и от новия си треньор - Костадин Ангелов - „Използва модерни методи на работа. В крак със световните тенденции е, мога така да кажа.“

И въпреки липсата на победа на този етап за Витоша, Георги Ангелов вярва, че тимът може да запази елитния си статут.

„На никого не му е приятно да губи и да не побеждава толкова време. Всеки мач излизаме за победа, а това, че не се получава, е нещо друго. Може и на баражите да извадим късмет и да се спасим, не се знае нищо“, завърши Георги Ангелов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА