Треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов е провеждал разговори с покойния вече Иван Абаджиев.

„Беше ми много интересно да се срещна с него. Мисля, че успехът не е случаен, а трябва да имаш качества. Всичко в нашия живот се случва следствие на нещо. Не случайно този човек е изкарал толкова много шампиони. По време на нашите разговори стана въпрос за начина, по който трябва да се изгради един спортист. Какво е правил, за да изкарва толкова добри спортисти. Той освен че разбираше от треньорство, разбираше и от биохимия. Говореше ми за клетката – от какво е състевена и други интересни неща“, каза Костадин Ангелов пред „Спортал“.

„Изведнъж започна да говори за зайо байо. Каза ми: „Сега да видим какво прави зайо байо.“ И аз – шах... Той тичал по 30 километра на ден. Само че Зайо Байо не казва на вълка – чакай да разтегна малко, да направя стречинг, защото мога да скъсам нещо. Той го е правил това от малък и е свикнал с това“, допълва още треньорът на футболния Витоша Бистрица, аргументирайки се за натоварванията върху спортистите.

„Ние в България не се доверяваме на хората, а е важно да се доверяваш на хората от щаба си. Аз съм човек, който знам, че не разбирам от всичко и затова искам да работя в подходящия екип. И мисля, че ние сме успешен клуб, защото никой не вярваше, че за три години ще сме в А група. Това дали ще останем или не в елита, не трябва да е решаващо за този клуб. Не случайно нашият слоган е семейство – при нас няма старшина, която да казва на войниците какво да правят. Всичко се обсъжда, обстановката е различна.“