Първенецът на Азия Австралия отстъпи на световния шампион Германия с 2:3 в първия и за двата тима мач от група "B" на турнира за Купата на конфедерациите в Русия. Головете за успеха на Бундестима реализираха Ларс Щиндъл (5), Юлиан Дракслер (44) и Леон Горетцка (48). За „кенгурата” на „Олимпийския стадион” в Сочи пък се разписаха Том Рогич (41) и Томи Юрич (56).

Срещата започна много добре за Бундестима, след като още в петата минута Ларс Щиндъл се разписа за 0:1, възползвайки се от асистенция на Юлиан Брандт. И след гола продължи доминацията на футболистите на Йохим Льов, който използва експериментален състав на Германия в надпреварата без големите звезди.

В 21-ата минута Юлиан Брандт проби опасно по дясното крило и отправи удар, но вратарят на "кенгурата" Матю Райън изби топката в корнер. Австралийците имаха добър шанс в 37-ата минута, когато при центриране от фаул защитникът Трент Сейнсбъри бе оставен непокрит в наказателното поле на Маншафта, но отправи слаб и неточен удар с глава.

Пренебрежителната игра на германците в края на полувремето не остана ненаказана. В 41-ата минута Том Рогич напредна презцентъра и шутира, топка се удари в гърба на Шкодран Мустави и отново се върна при халфа на шотландския Селтик. При втория си удар Рогич обаче успя да преодолее вратаря Бернд Лено за 1:1.

Радостта на "кенгурата" бе твърде кратка, тъй като две минути след изравнителния гол Германия получи правото да изпълни дузпа за извършено от Масимо Луонго нарушение. Така в 44-ата минута капитанът Юлиан Дракслер не сгреши от бялата точка и върна преднината на Бундестима още преди почивката.

Световните шампиони продължиха да имат инициативата и три минути след началото на втората част Леон Горетцка се разписа за 1:3 след пас на Йошуа Кимих. Последва обаче ново отпускане в рдиците на германците и в 56-ата минута Томи Юрич намали на 2:3 след грешка на вратаря Бернд Лено, който не успя да хване топката при лек удар преди това. Ситуацията бе преразгледана от видеоарбитрите заради съмнения за засада или игра с ръка, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

В 73-ата минута Австралия можеше да изравни, след като Троизи отправи хубав фалцов удар, но Лено спаси. Две минути по-късно на острещната врата Тимо Вернер нацели страничната греда. "Кенгурата" опитаха да създадат някакъв натиск, но отстъпваха пред класата на световния шампион, който ще изиграе този турнир с резервите си. В заключителните минути отново германците владееха повече топката и я задържаха далеч от своята врата, поздравявайки се с трите точки.

Германия и Чили имат по три точки в тази група, а Камерун и Австралия са без точки след първите срещи.

Австралия - Германия 2:3
0:1 Ларс Щиндъл (5), 1:1 Том Рогич (41), 1:2 Юлиан Дракслер (44), 1:3 Леон Горетцка (48), 2:3 Томи Юрич (56)
КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!