Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Брайтън изненадващо надви у дома Манчестър Юнайтед с 3:2 в среща от втория кръг на английската Висша лига и записа първа победа за сезона след загубата си с 0:2 при визитата на Уотфорд на старта. Глен Мъри (25), 2:0 Шейн Дъфи (27) и Паскал Грос (44-дузпа) бяха точни за успеха на „чайките“, а Ромелу Лукаку (34) и Пол Погба (90+5-дузпа) се разписаха за „червените дяволи“, който допуснаха първо поражение този сезон след победата си над Лестър (2:1) на „Олд Трафорд“ на старта.

Пол Погба е капитан на Юнайтед във втора поредна среща, а вместо Алексис Санчес титуляр е Антони Марсиал заедно с Ашли Йънг и Ромелу Лукаку в атаката на гостите. Глен Мъри се разписа в 25-ата минута след центриране на Марч, а след по-малко от още 120 секунди Шейн Дъфу удвои аванса на „чайките“ след центриране от корнер от Грос и асистенция на Нокер.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Манчестър Юнайтед намали в 34-ата минута чрез Ромелу Лукаку, който получи топката от Люк Шоу и не сгреши за 2:1. Минута преди края на първата част обаче домакините получиха дузпа за нарушение на Байи срещу Паскал Грос и потърпевшият бе точен от бялата точка за 3:1.

След почивката Жозе Моуриньо смени Перейра и Мата с английските национали Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард, а след час игра Маруан Фелаини замени Марсиал. Тези рокади обаче не доведоха до желания резултат и гостите трудно намираха пролуки през сгъстената отбрана на домакините, отправяйки само един точен удар четвърт час преди края. В 75-ата минута все пак Погба нанесе втори такъв и Райън с вещина изби в корнер.

Три минути преди края на редовните 90 Глен Мъри получи топката в наказателното поле на гостите и шутира от малък ъгъл, но Ашли Йънг се хвърли и изби в корнер. В последните секунди и "червените дяволи" получиха дузпа за нарушение на Дъфи срещу Маруан Фелайни, а Пол Погба (90+5-дузпа) оформи крайния резултат с точно изпълнение от бялата точка.

Брайтън – Манчестър Юнайтед 3:2
1:0 Глен Мъри (25), 2:0 Шейн Дъфи (27), 2:1 Ромелу Лукаку (34), 3:1 Паскал Грос (44-дузпа), 3:2 Пол Погба (90+5-дузпа)

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК