Милан изненадващо загуби у дома от последния Беневенто с 0:1 в среща от 34-ия кръг на италианската Серия „А” и може да бъде изместен от шестата позиция, даваща право на участие в Лига Европа. Това е първа победа за "вещиците" в гостуване този сезон, след като те имаха само една спечелена точка при визитите си досега.

През първия полусезон новакът завърши 2:2 с гранда у дома, след като вратарят Алберто Бриньоли изравни в 95-ата минута, а двубоят беше дебютен за Гатузо начело на Милан. Тогава Беневенто спечели своята първа точка в елита на Италия, след като бе записал 14 загуби в първите си 14 мача в Серия "А".

Играчите на Дженаро Гатузо доминираха на „Джузепе Меаца”, но въпреки това допуснаха гол в 29-ата минута, когато Пиетро Йемело се разписа след асистенция на Бенито Никола Виола.

В 80-ата минута гостите останаха в намален състав, след като влезлият като резерва 18 минути по-рано малиец Шейх Диабате получи втори жълт и червен картон. Дори при числен превес „росонерите” не успяха да стигнат поне до изравнителен гол.

След загубата си Милан остава шести с 54 точки преди останалите среши от кръга, а зад него са Аталанта с 52, Сампдория и Фиорентина с по 51. Берагамаските и „моряците” от Генуа обаче са с мач по-малко. Беневенто е твърдо на дъното със 17 точки и вече може да мисли за Серия „Б” от следващия сезон, въпреки че все още има илюзорни шансове за спасение.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"