Аякс загуби у дома от световния и европейски клубен шампион Реал (Мадрид) с 1:2 на „Йохан Кройф Арена“ в първи мач от 1/8-финалния им сблъсък в Шампионската лига. Карим Бензема (60) даде аванс на гостите, а Хаким Зиех (75) изравни за холандския гранд от Амстердам, но Марко Асенсио (87) донесе успеха за „кралете“. Малко преди почивката попадение на Талиафико за домакините бе отменено от съдията Дамир Скомина след консултация с ВАР.

Капитанът на гостите Серхио Рамос записа мач №600 за „кралския“ клуб във всички турнири, а Марсело остана отново резерва за сметка на младия Серхио Регилон.

Домакините играха много по-добре през първата част и превъзхождаха не само по отношение владението на топката, но и при създадените опасни положения за гол. Винисиус Жуниор пропусна в 14-ата минута най-добрата възможност за гостите, след като Онана отрази удара му над вратата.

В 26-ата Регилон сбърка на тъчлинията и секунди след това Душан Тадич се измъкна от Рамос, шутирайки от трудна позиция, а топката срещна далечната греда. Холандците продължиха да впечатляват с играта си, а в края на първата част след изпълнение на корнер Куртоа изпусна топката, а Талиафико скочи най-високо и отбеляза гол. Малко след това обаче съдията Дамир Скомина получи сигнал от стаичката на ВАР и прегледа повторение от ситуацията, след което отмени гола заради засада на Тадич, който бе застанал пред Куртоа и дори можеше да се отсъди нарушение в атака.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Кралете" се събудиха през втората част и изнесоха играта в по-предни позиции. След час игра Регилон намери Винисиус с далечен пас по лявото крило, а бразилецът навлезе в наказателното поле и подаде към Карим Бензема, който реализира за 0:1.

След гола играта се накъса. Домакините действаха по-плахо, а „кралете“ пазеха аванса си, но успяха да го сторят само до 75-ата минута, в която след бърза атака Давид Нерес асистира на Хаким Зиех, който засече топката във вратата на Тибо Куртоа за 1:1.

Влезлият като резерва Марко Асенсио пропусна първо в 79-ата минута след удар от далечна дистанция, но след това в 87-ата минута се възползва от подаване на Дани Карвахал и донесе успеха за „белия балет“.

В добавеното време Каспер Долберг се измъкна от засадата и сам срещу вратаря можеше да изравни, но се получи рикошет, след който Куртоа успя да избие топката.

Реваншът на „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид е на 5 март от 22:00 българско време.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ