Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити спечели с 3:2 при визитата на втородивизионния Бристол Сити и се класира за финала в Купата на Лигата с общ резултат 5:3. „Гражданите” бяха спечелили първия мач от полуфиналния сблъсък с 2:1 на свой терен.

До този етап „червеношийките” бяха елиминирали последователно Уотфорд, Сток Сити, Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед, но не успяха да стигнат финала. Това щеше да им се случи в някой от турнирите за пръв път от 109 години.

„Гражданите” натиснаха от самото начало и Серхио Агуеро бе близо до гола, след негов опит за центриране топката се удари в гредата. В средата на полувремето Зинченко и Фернандиньо направиха пропуски, но все пак гостите успяха да поведат с гол на Лерой Сане (43) малко преди почивката след пас на Бернардо Силва.

В началото на втората част Серхио Агуеро (49) удвои преднината на Сити след пас на Кевин де Бройне. Домакините бързо намалиха чрез Марлон Пак (54) с прехвърлящ удар с глава. Почти веднага гостите реагираха с пробив на Кайл Уокър, при който едва не се стигна до автогол на Флинт. Играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да имат контрол върху събитията на терена и в самия край сериозни пропуски направиха Данило и Илкай Гюндоган.

В добавеното време Аден Флинт (90+4) изравни след пас на Рейд и върна надеждите на домакините за чудо, но в последните секунди Кевин де Бройне (90+6) оформи крайния резултат след подаване на Лерой Сане.

Съперник на Ман Сити в спора за трофея ще е победителят от двойката Арсенал - Челси. Първият мач между двата лондонски гранда завърши без голове на „Стамфорд Бридж”.