Манчестър Юнайтед обърна Тотнъм с 2:1 на "Уембли", където "шпорите" играят домакинските си срещи този сезон, и стана първият финалист в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Деле Али (11) даде аванс на лондонския тим, а Алексис Санчес (24) и Андер Ерера (62) донесоха победата за "червените дяволи". Другият полуфинал е между Челси и Саутхемптън на същия стадион утре от 17:00 часа българско време.

„Шпорите” започнаха по-активно и удар на Ериксен премина покрай вратата на Де Хеа. В 10-ата минута Матич центрира към непокрития Лукаку. Белгиецът засече топката с глава, но я прати на вратата. Минута по-късно Кристиан Ериксен асистира на Деле Али, който засече топката във вратата на „червените дяволи”.

Последваха пропуски на Хьон-Мин Сон и Ериксен, а Манчестър Юнайтед отвърна на удара в 24-ата минута, когато Погба открадна топката от Муса Дембеле и центрира, а чилиецът Алексис Санчес с глава изравни за 1:1. Няколко минути след това Джеси Лингард имаше шанс да направи обрата пълен, но ударът му с глава бе неточен. В края на полувремето след далечен удар на Ерик Дайър от „шпорите” топката се отби в дясната греда.

След почивката играчите на Маурисио Почетино имаха инициативата и в 57-ата минута Хари Кейн получи топката на границата на наказателното поле, но ударът му не намери целта. Футболистите на Жозе Моуриньо играеха по-предпазливо и при контраатака в 62-ата минута обърнаха резултата в своя полза. Алексис Санчес подаде към Лукаку, който не успя да овладее топката, а Джеси Лингард я остави за Андер Ерера, който прати кълбото под плонжа на вратаря Мишел Ворм. Малко след това Лукаку пропусна от изгодна позиция да увеличи аванса на Юнайтед.

До края на мача лондончани се опитаха да притиснат съперника в неговата половина, търсейки изравнително попадение, което да прати срещата поне в продължения. Това обаче не се случи и те загубиха осми пореден полуфинал в турнира. За последно „шпорите” играха на финал през 1991 година, а Манчестър Юнайтед спечели трофея през 2016 година.

Мачестър Юнайтед - Тотнъм 2:1
0:1 Деле Али (11), 1:1 Алексис Санчес (24), 2:1 Андер Ерера (62)