Манчестър Юнайтед и Ювентус загубиха с по 1:2 при визитата си в последните си срещи от група „H“ на Шампионската лига, но това не се оказа фатално за тях, тъй като и двата тима си бяха осигурили преди тези срещи място на 1/8-финалите в турнира.

„Червените дяволи“ отстъпиха с 1:2 при визитата си на Валенсия, като срещата на „Местая“ бе ръководена от българския съдия Георги Кабаков. Карлос Солер (17) даде преднина на „прилепите“, а две минути след почивката Фил Джоунс си вкара автогол и удвои аванс на домакините. Маркъс Рашфорд (87) вкара гола за Манчестър Юнайтед след асистенция на Ашли Йънг.

По същото време Ювентус падна с 1:3 като гост на Йънг Бойс в Берн. Гилем Оро (30-дузпа, 68) шокира на два пъти „бианконерите“, които направиха всичко възможно по силите си да изравнят. „Старата госпожа“ обаче стигна само до едно попадение, дело на Пауло Дибала (80) след подаване на Кристиано Роналдо и мощен удар.

След тези резултати Ювентус си финишира първи в групата с 12 точки, а Манчестър Юнайтед остана втори с 10. Валенсия остана на трета позиция с 8 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа, а Йънг Бойс събра 4 точки на последното място и отпада от евротурнирите за този сезон.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ