Левски победи Ботев с 1:0 в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят на Герена бе изгледан от бившия член на изпълкома Наско Сираков и новия - Спас Русев, като двамата и хилядите по трибуните нямаха много поводи за радост от показаното на терена.

По-интересното се случи по трибуните, където в продължение на напрежението между феновете на "сините" и "канарчетата" преди мача, се стигна до нахлуване на полиция в сектора за гости, след като между отделните сектори летяха предмети, сред които и клони от дървета.

На терена двата тима не показаха нищо кой знае какво с изключение на по една греда за двата отбора - след удари на Неделев в 12-ата минута и удар с глава на Вутов в 66-ата. Ботев бе малко по-активният отбор през втората част, но две минути преди края Пламен Димове прати топката в собствената си врата, след като подложи крак при центриране на Прохазка.

"Сините" запазиха разликата от 8 точки зад ЦСКА и са на трето място в класирането след 19-ата поредна домакинска победа над "канарчетата". Пловдивчани са на пето място на 10 точки от Левски.

Двубоят по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на мача
12  - ГРЕДА за Ботев Пловдив, след удар на Тодор Неделев. Топката се отби в горната греда
42 -  Добра атака на Кабрал, но дълго задържа топката, все пак подаде на Вутов, но ударът му бе блокиран
45 - Край на първото полувреме
------------------------------------------------
46' Начало на второто полувреме.
47'  Възможност за Ботев! Афонсо нахлу в наказателното поле, но се забави и Божидар Митрев затвори ъгъла, след което отби удара му.
63'  Грешка на Нашименто, който изчисти топката в краката на Диого Кампос, но ударът му бе твърде слаб.
66'  ГРЕДА за Левски!!! Нашименто центрира от корнер в наказателното поле на Ботев, след което Вутов стреля с глава, но топката се спря в напречната греда на вратата на Иван Чворович. 
76'  Густаво Афонсо стреля от границата на наказателното поле, но Митрев плонжира и спаси. 
88'  АВТОГОЛ в полза на Левски!!! Прохазка центрира остро в наказателното поле след комбинация с Паулиньо и Обертан, а Пламен Димов подложи крак и прати топката в мрежата на собствената си врата.
90' Край на мача!

ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:0
1:0 Пламен Димов (88' автогол)

Левски: 21.Божидар Митрев, 19.Милош Цветкович, 28.Давид Яблонски , 5.Холмар Ейолфсон, 4.Иван Горанов, 13.Жорди Гомес, 20.Филипе Нашименто, 15.Роман Прохазка, 26.Жерсон Кабрал ( 7.Паулиньо), 8.Антонио Вутов  ( 9.Сержиу Буш), 29.Станислав Костов ( 32.Габриел Обертан)
Резерви: 89.Николай Кръстев, 3.Аймен Белаид, 11.Антъни Белмонт, 71.Васил Панайотов
Треньор: Делио Роси

Ботев Пловдив: 99.Иван Чворович, 2.Цветомир Панов , 18.Радослав Терзиев, 70.Пламен Димов , 23.Йордан Минев, 10.Серкан Юсеин, 17.Лъчезар Балтанов , 8.Тодор Неделев, 93.Густаво Афонсо ( 7.Фелипе Бризола), 29.Дуде Ндонгала, 9.Диого Кампос ( 20.Стивън Петков )
Резерви: 1.Даниел Кайзер, 28.Филип Филипов, 3.Димитър Пиргов, 24.Лазар Марин, 6.Алваро Юлиано
Треньор: Николай Киров

Стадион: "Георги Аспарухов", София
Съдия: Светослав Тодоров
Легенда:       

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018