Ник Кириос записа рутинна победа над Душан Лайович с 6-3 6-1 в третия кръг в Маями, но, както често се случва в неговите мачове, представянето на корта е с второстепенна роля. Само ден, след като обиди съдията на стола в мача си на двойки, австралиецът влезе в словесни пререкания с фен от трибуните, като в крайна сметка привърженикът бе изгонен, а тенисистът се зарадва на това решение.

При 4-1 за световния №33 в първия сет от мача срещу Лайович, човек от публиката провокира Ник, а тенисистът, разбира се, отвърна. „Да не си се сдобил с безплатен билет? Защо ме гледаш в неделя вечер? Нямаш никакви други планове за неделя вечер? Неделя вечер е, а ти все още си тук и ме гледаш. Какво правиш?“, започна словесната тирада Кириос.

Съдията на стола се опита да охлади страстите, но това само предизвика австралиеца още повече. В крайна сметка самият фен бе изгонен от трибуните. Световният №33 му помаха в знак за „сбогом“, а след двубоя сподели как привърженикът го е провокирал, използвайки обидни думи. „Той каза, че прическата ми е грозна. Знаете ли, не съм бил на фризьор няколко дни, така че беше доста прав.

Идиоти като този в публиката, които нямат какво по-добро да правят в неделя вечер от това да ме гледат как играя, ми говорят така, сякаш не са заинтересовани да го правят. Всъщност те буквално няма какво друго да сторят и просто ме наблюдават“, заяви Кириос. „Беше ми забавно. Знаех, че ще го изгонят за това. Хареса ми. Хареса ми всяка част от това, а мисля, че и на публиката ѝ допадна“, заключи австралиецът.