Анастасия Кузмина (Словакия) спечели преследването на 10 километра от финалите на Световната купа по биатлон в Холменколен (Норвегия). Олимпийската вицешампионка в дисциплината Кузмина, която стартира първа като победителка от спринта в четвъртък, не допусна грешка при четирите си стрелби днес и триумфира убедително с време 28:25.9 минути. Така тя записа петата си победа за сезона и общо 15-а в кариерата си.

Световната шампионка в преследването Денизе Херман от Германия завърши втора на 1.42.8 минута с две грешки при стрелбата, а трета се нареди Хана Йоберг от Швеция на 2.01.1 минути с един пропуск. Българката Десислава Стоянова, която беше 36-а след спринта, не стартира в днешното състезание. Италианката Доротеа Вирер се нареди 12-а днес, но си осигури малката Световна купа в преследването с 327 точки.

Втора е Марте Олсбу Ройселанд (Норвегия) с 312 точки, а трета завърши Кузмина с 309 точки. Вийрер е и лидерка в генералното класиране за сезона преди последния масов старт утре. Тя води със сбор от 894 точки, а нейната сънародничка Лиза Витоци е втора с 852. Трета е Кузмина с 844 точки.