Тотнъм загуби от Челси с 1:2 на "Уембли" в първото лондонско дерби за сезона от втория кръг на английската Висша лига. Маркос Алонсо (24, 88) вкара два гола и се превърна в герой за „сините”, които записаха първа победа за кампанията след поражението си от Бърнли (2:3) в първия кръг. В 82-ата минута пък Миши Батшуай си вкара автогол, но той не стигна на „шпорите” поне за точка.

Тиемуе Бакайоко дебютира за "сините”, а Алваро Мората стартира за първи път като титуляр в английския елит и още в петата минута можеше да се разпише, след като засече с глава центриране на Аспиликуета отдясно, но топката не намери очертанията на вратата.

В 19-ата минута Дембеле от „шпорите” пропусна след шут от далечна дистанция и спасяване на вратаря Тибо Куртоа с върха на пръстите. Тотнъм доминираше в тези минути, но въпреки това инкасира гол. Маркос Алонсо (24) прати топката в мрежата на вратаря Юго Лорис от пряк свободен удар и изведе шампионите напред в резултата.

До края на полувремето „шпорите” натиснаха и в 42-ата минута голмайсторът им Хари Кейн шутира от изгодна позиция, но топката срещна гредата, а малко след това Куртоа отрази опасен удар на Бен Дейвис.

Тотнъм доминираше и в началото на втората част, но Кейн пропусна още една добра възможност. В 70-ата минута при една от редните атаки на „сините” Мората получи подаване от Вилиан и шутира от средна дистанция, но след рикошет топката премина на сантиметри от далечната греда. Три минути след това след шут на Вилиан от далечна дистанция топката срещна лявата странична греда на „шпорите”.

В 82-ата минута Кристиан Ериксен центрира от фаул и Миши Батшуай насочи с глава топката в собствената си врата. С този автогол Тотнъм изравни резултата, но радостта на „шпорите” не бе дълга. Маркос Алонсо (88) получи извеждащ пас от Педро и вкара втория си гол в мача, за да донесе победата на Челси.

След първата си загуба за сезона Тотнъм е девети с 3 точки. Челси има същия актив на 12-ата позиция.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!