Уест Хям завърши 1:1 у дома с борещия се също за оцеляването си в елита Сток Сити в последния мач от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Още във 2-ата минута вратарят на гостите Джак Бътланд спаси удар от близка дистанция на Артур Масуаку, а в ответната атака Рамадан Соби шутира от границата на наказателното поле право в ръцете на Джо Харт.

В 17-ата минута Аарън Кресуел можеше да изненада Бътланд от фаул, но вратарят отново реагира по най-добрия начин и отрази удара. В 36-ата минута Марко Арнаутович бе близо до това да нокаутира Бътланд със силен удар отблизо, след като уцели вратаря в главата, но без последствия.

След почивката в 55-ата минута гол на Арнаутович бе отменен заради засада. В 66-ата минута и Едмилсон прати топката във вратата на гостите, но гол отново нямаше заради засада на Арнаутович, който влияеше на играта.

Питър Крауч (79) направи добавка след отразен удар на Шакири и изведе „грънчарите” напред в резултата. Гостите се виждаха победители до последната минута, в която Аарън Кресуел центрира, а Анди Керъл (90) с удар от движение реализира изключително красив изравнителен гол.

След равенството „чуковете” остават на 14-а позиция с 35 точки и на 7 над опасната зона. Сток Сити е предпоследен с 28 точки и на 5 от спасителното 17-о място, на което към момента е Суонзи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА