Младежкият национал на Холандия до 20 години Джордан Тезе бе изхвърлен от футбола за неопределен период от време заради грозни действия. 

19-годишният бранител, който е част от дубъла на холандския ПСВ (Айндховен), бе уловен от камерите да плюе своя съперник от немския национален отбор Сали Озчан след края на срещата между Холандия и Германия, завършила при равенство 1:1.

"Това е най-отвратителното нещо, което можеш да направиш на противник. Не можем да толерираме подобно поведение", написаха от Холандската футболна асоциация (KNVB).

"Вчера вечерта сгреших в мача срещу Германия. KNVB правилно ме отстрани. Съжалявам и си поемам последствията. Това няма да се повтори. Надявам се скоро отново да играя за "оранжевите" и да покажа, че съм се поучил от тази глупава грешка", написа пък грешникът Тезе в социалната мрежа "Инстаграм".

Този случай пък случайно или не напомни на такъв от Световното първенство през 1990 година, когато отново холандец в лицето на Франк Рийкард на няколко пъти наплю германеца Руди Фьолер, като и двамата бяха изгонени впоследствие.