Александър Зверев победи американеца Джон Иснър със 7:6(5), 6:3 и се класира за полуфиналите на финалния турнир на ATP в Лондон.

Зверев е най-младият полуфиналист в Лондон от девет години насам и изпревари по този показател аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Той е и първият германец, достигнал до тази фаза след Райнер Шютлер през 2003 година.

В първия сет само Иснър имаше шанс за пробив при 5:6, но Зверев отговори с ас, а след това изравни, за да се стигне до тайбрек, спечелен от германеца със 7:5 точки. Американецът трябваше да запише победа в два сета, за да запази шансовете си за полуфиналите, но не успя да го направи и във втория сет отстъпи. Зверев записа пробив за 5:3 и след това спечели с 6:3.

С успеха си днес германецът си осигури второто място в група “Гуга Куертен” и ще спори за място на финала с Роджър Федерер. Маестрото вече спечели другата група. Другият полуфинал също е ясен и ще бъде между сърбина Новак Джокович и южноафриканеца Кевин Андерсън. Последната среща от груповата фаза между Ноле и Марин Чилич е без значение за класирането.