Наближава и последният женски турнир за годината – BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global. Най-добрите 8 за изминалия сезон се събират на едно място, за да определят кой ще вдигне елитния трофей.

Днес бе изтеглен жребият и състезателките бяха разделени в две групи с водачки Каролин Вожняцки и Анджлик Кербер:

Червена група:

Анджелик Кербер
Наоми Осака
Слоун Стивънс
Кики Бертенс

Действащата шампионка от Уимбълдън оглавява тази група, тъй като се превърна в топ поставена, когато Симона Халеп се отказа поради контузия в гърба. Наоми Осака, която се радва на изключителен сезон и спечели първата си титла от Големия шлем на US Open се присъединява към германката, като в групата влизат още миналогодишната шампионка в Ню Йорк Слоун Стивънс и класиралата се в последния момент Кики Бертенс.

Бяла група:

Каролин Вожняцки
Петра Квитова
Елина Свитолина
Каролина Плишкова

Миналогодишната носителка на титлата от финалите на WTA Каролин Вожняцки надгради успеха си с първи „мейджър“ на Australian Open, а в края на годината спечели и China Open, за да си осигури второто място в схемата и първо в Бялата група. Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова се присъединява към нея, а групата допълват още Елина Свитолина и Каролина Плишкова.

Надпреварата ще се проведе между 21 и 28 октомври, като най-добрите две тенисистки от всяка група влизат във финалната четворка.