Новак Джокович не само трупа ценни трофеи от Големия шлем, но и пълни яко джоба си. След като грабна за седми рекорден път титлата от Аустрелиън Оупън, сърбинът прибра 4,1 милиона австралийски долара (2,9 милиона американски долара).

По този начин приходите му от наградни фондове общо набъбнаха на цели 129 милиона щатски долара, което го изстреля на първото място при тенисистите.

Ноле може да има по-малко трофеи от Големия шлем (15) в сравнение с Федерер (20) и Надал (17), но парите са му повече от останалите двама исполини на корта. Роджър Федерер е със 121 милиона американски долара, а Рафаел Надал със 105 милиона долара.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Къде е Григор Димитров в класацията? Разбира се по обясними причини той е доста по-назад. Гришо е натрупал до момента „скромните” 16 милиона долара. Няма как да е другояче, след като на хасковлията му липсват титли от Големия шлем, а и като цяло трофеите му от престижните турнири са много, много по-малко в сравнение с тези на тримата колоси.

Гришо тях ги бие по друг показател – жените. Нашият е безспорен красавец и сваляч и списъкът му с дамите, минали през обятията му, са далеч, далеч повече. И понеже често правим сравнения между нас и сърбите, в случая бихме заключили следното – Григор е голям хубавец и женкар, а Джокович истински мъжкар и боец на бойното тенис поле.

Днес Ноле е на първото място в световната ранглиста, а Гришо се смъкна на 24-а позиция. Сърбинът е с четири години по-голям от Димитров - роден е през 1987 година, а хасковлията през 1991-а.  

Освен това Джокович играе за родината си в турнира за Купа "Дейвис", а Григор така и не излиза на корта в името на България.