Българският тенис талант Адриан Андреев направи изключително силен мач, но въпреки това преклони глава пред опитния австралиец Матю Ебдън с 3:6, 6:4, 6:7(5). Двубоят бе от първия кръг от основната схема на родния турнир София Оупън, на който медиен партньор е БЛИЦ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Срещата започна с нелек сервис на Ебдън, но 45-ият в света успя да го вземе на 30. Нашето момче сервираше доста по-убедително от своя съперник и взе подаването си на 15. Това се повтори до 6-ото разиграване, при което австралиецът стигна до пробив. С него той успя да поведе с 4:2. Последва затвърждаване на пробива, а след това Андреев намали на 5:3, но на свой сервис Матю Ебдън бе безгрешен и успя да затвори на 6:3.

Вторият сет бе с вълнуващо начало за родния тенисист, който взе първото си подаване и проби. В третото разиграване обаче пробивът му бе върнат, а след това срещата бе доста равностойна. Така се стигна до 8-ия гейм, в който Андреев стигна до нов пробив с великолепна игра. Отново обаче отговорът на австралиеца бе мигновен и той бе върнат. Веднага след това родният талант показа здрави нерви и страхотна игра, правейки трети пробив, с който успя да затвори втория сет на 6:4.

Третата част започна лошо за 17-годишния Адриан, който допусна пробив на 0 в първото разиграване. Последва убедителен сервис на Ебдън, но Андреев не се отказа и продължи да играе силно, като в четвъртия гейм получи точка за пробив, но тя бе предотвратена. В следващите минути родният талант получи лека контузия, която до голяма степен го разконцентрира и му пречеше, но той стисна зъби и продължи двубоя. Силните минути за Адриан продължиха и той стигна до пробив в 8-ия гейм, правейки 4:4. Двамата тенисисти взеха следващите си две подавания и по този начин влязоха в тайбрек. В него опитът на 45-ия в света си каза думата и въпреки че изостана с мини брейк, австралиецът успя да обърне и да го затвори на 7:5.

По този начин Ебдън си осигури битка в следващия кръг с шампиона от първото издание на турнира през 2016 година - Роберто Баутиста Агут.

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати (квалификации)