Първата ракета на България при жените Виктория Томова отново се размина с участие в основната схема на турнир от Големия шлем. Тя загуби от рускинята Анна Блинкова с 3:6, 6:1, 1:6 в третия кръг от квалификациите на Откритото първенство на Австралия. 

Срещата започна с размяна на пробиви и вървеше гейм за гейм. Блинкова стигна до третия си пробив в сета за 4:3 след оспорван гейм и след това взе първата част с 6:3. Томова взе медицински таймаут за проблем с десния крак. Когато се върна на корта, тя доминираше. 22-годишната софиянка загуби само един гейм във втората част, а съперничката й бе разколебана. 

Третият сет обаче се разви неприятно за Вики, която загуби първите два гейма. Рускинята стабилизира играта си, а съперничката й не успяваше да се справи със защитата й и започна да допуска повече грешки. Българката спечели само един гейм в третата част и след 1 час и 42 минути трябваше да си тръгне от корта победена. 

Томова за четвърти път достига до третия квалификационен кръг на турнир от Големия шлем, но все още не успява да премине този етап.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ