Напоследък медии и всякакви пенкилери се обръщат към Гришо с „нашето момче“. Двулично. Защото повечето бяха готови да го разкъсат и с основание за отказа му да защитава националните символи на купа „Дейвис“.

След това Григор бе заклеймен като „курвар“, „предател“, „еднодневка, която си прави реклама на гърба на Шерцингер“ и „момче без характер“.

Триумфите му от юношеските турнири на „Уимбълдън“ и US Open, набързо бяха забравени.
 

Колелото обаче се завъртя. Григор бе изстрелян в космоса и мнозина Ганьовци забравиха как го кълняха. По същия начин, по който се опитаха да стъпчат Гунди и Стоичков!

Много преди да получи признание в собствената си родина, Гришо стана част от световното тенис семейство,  а Федерер, Надал, Джокович и сестрите Уилямс се радваха да са в компанията му.

Слава Богу, клетвите не застигнаха Гришо! И той доказа, че има класа и постоянство! Срази в гладиаторски битки и първите си трима съперници на „Аустрелиън Оупън“.

Сега е време истинските българи да застанат искрено зад Гришо и да му дадат от силата си, защото има и хиляди аутсайдери, които жадуват провала му, за да се изплюят в лицето му и да кажат: „Казвах ли ви аз, че ще се провали“, докато надигат чашите с бира и ракия.

Затова много трябва да се внимава с израза „нашето момче“. Пътят от купите до загубите е много кратък. Нима не си спомняте как Андре Агаси се срина от №1 до №141 в ранглистата на АТР, но после се върна на върховете. Защото показа характер на шампион!

А Григор вече е доказал, че може да направи горд цял един народ!

Затова е хубаво да сме до него и в добри и лоши дни! Или поне тези от нас, които се чувстваме истински българи!
Ивайло КРАЧУНОВ