Григор Димитров срази Ник Кирьос с 6:3, 7:5 на финала в Синсинати (САЩ) и спечели първа титла в кариерата си на финал на турнир от сериите ATP Masters 1000. Най-добрият български тенисит стигна до трофея без нито един загубен сет и допусна само веднъж да бъде пробит, завършвайки с 34 поредни спечелени гейма на свой сервис. Това е трети трофей за него от началото на годината след тези в Бризбейн и София, но пък и най-значим в кариерата му. Досега Димитров повтаря постижението си от 2014 година, когато също имаше три спечелени титли - Акапулко, Букурещ и Лондон. Григор има общо седем титли в кариерата си и ще бъде под №9 в света в най-новото издание на ранглистата.

Първата ни ракета доминираше през цялото време и в нито един момент не показа колебание. Григор, който бе поставен под номер 7 в надпреварата, игра фантастично и нито веднъж не бе застрашен от пробив. 

В първия сет двамата печелеха подаванията си до 3:2 в полза на Гришо, който стигна първи до пробив и след това без проблеми затвори сета при 6:3.

Нещата се повториха във втората част, като в нея Димитров успя да направи пробив в 11-ия гейм за 6:5, след което го затвърди и след 7:5 спечели първа титла в кариерата си на турнир от сериите "Мастърс".

Преди този финал двамата се бяха срещали само веднъж - на турнира в Индиън Уелс през 2015 г., където Димитров надделя трудно в 3 сета.

Гришо стигна до финала в Синсинати, преодолявайки испанеца Фелисиано Лопес, аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, побеждавайки го за първи път в шестия мач помежду им на корта, японеца Юичи Сугита и американеца Джон Иснър. Срещу последния Димитров измъкна победата след 2 тайбрека – 7:6 (4), 7:6 (10).

Турнирът в Синсинати е част от US Open сериите и се явява генерална репетиция преди последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо стартира превъзходно с гейм на нула на свой сервис. Двамата продължиха да печелят подаванията си. При 2:2 Димитров направи две двойни грешки и Кирьос имаше шанс за пробив, но все пак българинът спечели и поведе с 3:2 гейма. При сервиса на австралиеца Григор Димитров стигна до точка за пробив и го постигна за 4:2, а след това го затвърди за 5:2. Кирьос бързо намали на 5:3, ни Димитров направи убедителен сервис-гейм, за да спечели сета с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Двата взеха убедителни първите си подавания в тази част, а след това продължиха да играят убедително и да печелят на свой сервис .Седмият гейм бе изключително оспорван и в него Гришо получи два шанса за пробив, но ги пропиля и Кирьос поведе с 4:3. Димитров отвърна с категоричен сервис-гейм за 4:4. Българинът и австралиецът взеха следващите си подавания, а в 11-ия гейм Димитров се възползва от две двойни грешки на противника и отново стигна до пробив за 6:5, след което сервираше за титлата. В решителния гейм българинът не срещна никакви проблеми и въпреки че изпусна първия мачбол, реализира втория. Така след 7:5 той триумфира с първа титла в кариерата си от Мастърс турнир.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - НИК КИРЬОС 6:3, 7:5

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В СИНСИНАТИ