Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Сърбинът Новак Джокович се класира за финала на турнира от Големия шлем - "Уимбълдън", след като победи Рафаел Надал в сблъсъка на титаните. Срещата започна вчера, но бе прекъсната заради настъпването на нощта и продължи днес. Сърбинът спечели с 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8, а общо двамата прекараха на корта 5 часа и 21 минути. 

Джокович записа своята победа номер 27 над своя голям опонент Надал, който остана с 25 успеха  в двубоя. Ноле успя и да изравни резултата в мачовете на трева помежду им - 2-2 победи. Сърбинът ще се опита да спечели своя четвърти трофей от "Уимбълдън" и общо 13-и от Големия шлем. Негов съперник на финала в неделя ще бъде Кевин Андерсън от ЮАР, който пък записа успех над Джон Иснър в мач, който продължи 6 часа и 36 минути.

Новак Джокович - Рафаел Надал - 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8

Първият сет в мача, който започна вчера, бе за Джокович. Сърбинът диктуваше темпото и използваше отлично ширината на корта. Рафа на три пъти се измъкваше от пробив, но при 3:3 Ноле успя да стигне до брейк на 15. Последва затвърждаване на пробива и 5:3 в полза на сърбина. В крайна сметка той спечели този първи сет с 6:4.

Вторият сет показа на зрителите равностойна и по-добра игра. Надал засили форхенда си, но пак се наложи да спясява точки за пробив в началото. Световният номер 1 успя на свой ред да пробие Джокович и да поведе с 3:1, след което и с 4:2. Надал прекъсна серията с подаване на нула и удържа аванса си – 6-3.

Ноле и Рафа се разиграха в третия сет и предложиха изключително зрелище на феновете. Рафа водеше играта и караше съперника си да спринтира от едната до другата странична линия. Джокович обаче добре уплътняваше половината си и бе решен да се бори до последно. Сетът стигна до тайбрек. 

Той започна с разменени мини-пробиви, след което Джокович дръпна с 4-2. Надал нямаше намерение да се предава и изравни до 5-5, а след това и 7-7. Испанецът имаше получи три възможности да затвори сета, но Джокович ги спаси. Последва възможност за Ноле, но тя бе отразена. При 9-9 в своя полза сърбинът успя да направи мини-пробив, след което със своя сервис спечели тайбрека и сета, за да поведе в резултата. 

След края на този сет срещата бе прекъсната, заради настъпването на нощта. 

Днес двамата подновиха своята битка, която започна отлично за Надал. Лидерът в ранглистата дръпна с 3:0, след като спаси две точки за пробив, но успя на свой ред да спечели сервиса на сърбина. Ноле обаче не се предаде и стигна до изравняване 3:3. Испанецът успя да реализира изключително важен втори пробив при 4:3 в своя полза, а след това спаси три точки за поробив, преди да затвори сета - 6:3.

Решителният пет сет бе изключително оспорван. Двамата титани вземаха сравнително лесно своите подавания, но при 4:3 в полза на Джокович, сърбинът имаше възможност да пробие. Надал заби страхотен ас, а след това спечели и следващите две разигравания, за да се стигне отново до равенство.

На свой ред испанецът получи две възможности за пробив при подаването на Джокович, но сърбинът показа характер и се измъкна от ситуацията. Успешните сервис геймове се редяха един след друг, за да се стигне до 7:7. Тогава Надал получи два шанса за пробив. И двата бяха спасени, но при 40-40 Рафа получи предимство. Джокович отново се измъкна и в крайна сметка успя да спечели подаването си. С много мъка Надал стори същото, макар Ноле да получи мачбол - 8:8. При 9:8 в своя полза сърбинът стигна до три мачбола. Още при първия Надал прати топката в аут и победата е за Джокович!

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК