Поставеният под номер 1 Стан Вавринка (Швейцария) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. Вавринка загуби от квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) с 6:7(6), 4:6 за 85 минути.

"Разбира се, че съм разочарован от загубата. Но, както казах и в предишните дни, не съм достигнал до формата, в която бих искал да бъда. Надявах се да запиша още една победа. Моите уважения към съперника, той беше достатъчно агресивен. Той игра много добре и заслужава да бъде на финал. Ще се опитам възможно най-бързо да достигна предишното си равнище", заяви Вавринка на пресконференция след двубоя.

Швейцарецът изигра три срещи на турнира в София.

"Не ми беше лесно. Честно казано съм загубил навика да играя толкова срещи подред. Наистина исках да се представя възможно най-добре, но всъщност това е пътят - стъпка по стъпка да се върна към предишното си равнище", добави той.

Вавринка заяви още, че е разочарован от отпадането си от турнира.

"Знам какво трябва да правя. Не просто трябва да играя добър тенис и да бъда добър във фитнеса, а трябва да събера всички елементи, за да се получат нещата. Разочарован съм, че отпаднах, но трябва да си направя и няколко положителни извода. Надявам се да се представя по-добре на следващия турнир", коментира още швейцарецът.

Вавринка ще участва на турнир в Ротердам през следващата седмица заедно с Роджър Федерер, Григор Димитров, Александър Зверев (Германия) и защитаващият титлата си Жо-Вилфрид Цонга (Франция).

"Нямам стратегия, гледам мач за мач. Вероятно още утре ще летя за Ротердам, ще се опитам да тренирам пълноценно, пък каквото се получи", каза номер 1 в схемата на турнира в София.

"Наслаждавах се на трите си двубоя тук. Получих страхотна подкрепа, имаше много деца по трибуните. Доволен съм, че участвах в турнира", завърши швейцарецът.

СОФИЯ ОУПЪН - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ