Турнирният директор на надпреварата в Дубай Салах Тахлак подцени Григор Димитров, като заяви, че ако Роджър Федерер  не бе отказал участие в ОАЕ, щеше да спечели титлата лесно.

Швейцарецът обаче предпочете да присъства на церемонията на „Лауреус“ в Монте Карло следващата седмица.

„За него това можеше да е поредно добро участие и може би още 500 точки. Щеше да му е по-лесно. Надал и Джокович ги няма, както и Анди Мъри и Стан Вавринка, така че щеше да му е лесно“, заяви Тахлак.

„В крайна сметка той (б.а Федерер) си решава. Треньорите и физиотерапевтите му знаят най-добре. Тони Годсик каза, че Федерер пази здравето си, защото през август ще стане на 37. Няма какво да добавя, желая му всичко най-добро“, добави турнирният директор.

„Ако не беше спечелил Ротердам, щеше да е тук. С цялото уважение към всички тенисисти, той е различен. Класен е и е направил много за играта. Справял се е добре в Дубай. Легенда е“, завърши Салах Тахлак.

Припомняме, че в Дубай Григор Димитров е топ поставен и е единственият представител на топ 10 в основната схема. Българинът играе в първия кръг срещу тунизиеца Малек Джазири.