Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза в 16:30 часа в спор за титлата от турнира в Ротердам срещу големия Роджър Федерер, който от понеделник официално ще се завърне като номер 1 в света.

Маестрото и Гришо ще излязат в своя седми двубой помежду си, като до момента швейцарецът е безмилостен - 6 победи. За последно двамата играха на осминафиналите на Уимбълдън миналата година, когато швейцарецът спечели в три сета.

Димитров често е споделял, че Федерер е сред любимите му тенисисти, а и дълги години носеше прозвището Бейби Фед. Българинът обаче иска да се отърве от сянката на швейцареца и напоследък често казва, че не иска да бъде сравняван с него. За целта обаче е време Григор да надделее срещу своя учител.

Федерер като един истински джентълмен похвали Гришо и заяви, че обича мачовете с него.

"Познавам Григор много добре, изиграли сме доста оспорвани мачове. Той направи невероятен минал сезон, спечели титлите в Синсинати и на финалите в Лондон. Там завърши без загуба, като победи много тенисисти от Топ 10. Григор е много солиден и с голямо самочувствие. Развълнуван съм, че ще играя срещу него утре. Обичам мачовете срещу него: той е атлет и победител. Надявам се дам най-доброто от себе си, за да спечеля", коментира Маестрото

Григор Димитров ще преследва своята девета титла от АТП в кариерата си и първа за 2018 година. Федерер пък преследва трофей номер 97 в кариерата си.