Станаха известни първите три класирали се тенисистки за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който ще се проведе от 28 октомври до 2 ноември 2014 г. в столичната "Арена Армеец София". Това са словачката Доминика Цибулкова, рускинята Екатерина Макарова и Андреа Петкович от Германия, които заемат първите три места в класацията Race to Sofia.

Цибулкова е №12 в публикувана в понеделник световна ранглиста на Женската тенис асоциаци, Макарова е 13-а в подреждането на WTA, а Петкович е №16 в ранглистата.

Доминика Цибулкова влезе в класацията Race to Sofia благодарение на титлата си от турнира от категория "интернешънъл" в Акапулко, Мексико, в началото на март

Екатерина Макарова взе билет за София с победата на турнира в Патая Сити, Тайланд през февруари. На финала левичарката от Москва се наложи над Кристина Плишкова с 6:3, 7:6(7), като отрази два сетпойнта в тайбрека на втората част.

Андреа Петкович се върна на победния път този сезон. След тригодишна „суша” (главно заради контузии) родената в Тузла тенисистка спечели две титли. В Чарлстън, на състезанието от категория „премиер” през април тя отстрани по пътя към купата имена като Забине Лизицки, Луцие Шафаржова и Йожени Бушар, преди да се наложи на финала над Яна Чепелова със 7:5, 6:2.