Легендарният шведски специалист Петер Лундгрен е новият наставник на младия български тенисист Григор Димитров, съобщава ДПА. Както е известно по-рано днес 17-годишният Димитров, юношески шампион от Откритите първенства на Великобритания и САЩ през миналия сезон, постигна най-значимата си победа при мъжете, след като се наложи над бившия играч от топ 10 Томаш Бердих (Чехия) с 4:6, 6:3, 6:4 за 2:08 часа в първия кръг на силния турнир по тенис на твърди кортове в холандския град Ротердам с награден фонд 1,455 милиона евро.
 
Лундгрен за последно беше треньор на кипърската звезда Маркос Багдатис през 2008 година. 43-годишният швед е в основата на израстването на един от най-големите тенисисти за всички времена Роджър Федерер (Швейцария), с когото работи в периода 2000-2003 година. Лундгрен е бил наставник още и на други двама бивши номер 1 в мъжкия тенис Марат Сафин (Русия) и Марсело Риос (Чили).

След успеха си над Бердих за място на четвъртфиналите Димитров пък най-вероятно ще срещне номер 1 в света Рафаел Надал (Испания), който преди това трябва да победи в първия кръг италианеца Симоне Болели. Българинът е тренирал няколко пъти с Надал: "Той никога не ми е давал някакви съвети, но само да работиш с него и да наблюдаваш мачовете му е достатъчно. Неговите тренировки са истинска лудост. Ако играя с Надал във втория кръг, ще имам възможност да видя слабостите си и върху какво трябва да работя"./БЛИЦ