Доминик Тийм е първият полуфиналист на Ролан Гарос, след като отстрани Александър Зверев с 6:4, 6:2, 6:1. За съжаление Зверев получи контузия във втория сет и доигра срещата със значително намалено темпо. Поставеният под №7 австриец Тийм се класира за трета поредна година на полуфиналите.

21-годишният Зверев имаше три петсетови мача на тазгодишното Открито първенство на Франция и това изглежда му се отрази днес. На полуфиналите Тийм ще играе с шампиона от 2016 година Новак Джокович (Сърбия) или с италианеца Марко Чекинато.

Началото на мача бе оспорвано и при 3:3 Тийм направи пробив за 4:3 гейма, което се оказа достатъчно, за да спечели първия сет с 6-4. Втората част отново не започна по най-добрия начин за младия германец. Той допусна двойна грешка при 15-30 в третия гейм на сета, давайки два брейкбола на опонента си. Последва дълго разиграване, но все пак Зверев бе пробит за 2:1. Постепенно Зверев започна да се лови в областта на лявото бедро, а движението му по корта се влоши. Последва обаче нов пробив за 4:1 за Тийм. Последва медицинско прекъсване и кракът на Зверев бе превързан. До края на сета Тийм нямаше проблеми за 6:2. В третата част мачът се доиграваше и австриецът спечели с 6:1.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК