Григор Димитров определи голямата си цел тази година. Българинът отпадна на полуфиналите в Куинс от Фелисиано Лопес.

„Целта ми е да се класирам за финалите на ATP в Лондон“, каза Григор Димитров в интервю пред португалския сайт „Bolamarela“. Най-добрият ни тенисист ще прибави 180 точки към досегашния си актив след достигнатия полуфинал в Куинс. За момента Григор заема 11-а позиция в годишната ранглиста с 1565 точки, а осми е Давид Гофен с 1820 точки.

„Намирам се на няколко места от зоната, която ще ми осигури класиране за финалите на ATP, така че бих казал, че това е голямата ми цел”, допълни още българинът.

„Сега е важно да запазя концентрацията си и да съм реалист в подхода си към предстоящите турнири. Мотивирам съм не само за оставащата част от сезона на трева, но и предстоящите летни месеци. Ще бъде страхотно. С щаба ми се чувстваме прекрасно, следваме целите, които сме си задали и разполагаме с всичко необходимо, за да вървим в правилната посока. За момента мога само да кажа, че аз и отборът ми ще влагаме максимални усилия във всеки следващ ден, за да се развивам като тенисист“, допълни още Григор./БЛИЦ