Александър Зверев критикува треньор си Иван Лендъл, който, според него, не е достатъчно концентриран върху работата си. Младият германски тенисист работи с носителя на 8 титли от турнири от Големия шлем от август миналата година, като за този период спечели 2 титли. В това число и най-значимия успех – триумфът на финалите на АТП в Лондон. 

От началото на годината Зверев показва колеблива игра и резултати. На Уимбълдън той претърпя загуба още в първия кръг, където беше надвит от Иржи Весели. 

В навечерието на турнира в Хамбург идната седмица, на който Зверев ще бъде поставен под №2 в основната схема, 22-годишният тенисист сподели, че очаква неговият наставник да покаже по-голяма отдаденост към работата си. 

„Понякога отиваме на тренировъчния корт и заниманието продължава повече от два часа. И в рамките на половин час той (Лендъл) ми разказва за своите успехи на голф“, коментира Зверев. 

„Говорихме по темата и аз му казах, че трябва да бъде по-концентриран върху тениса. Надявам се, че този въпрос няма да бъде поставян отново. Всичко ще стане ясно в следващите дни и аз отново ще мисля само за тенис“. 

От началото на сезона Зверев има 25 победи и 14 загуби. През февруари той игра на финал в Акапулко, където отстъпи на Ник Кириос. През май в Женева спечели първата си и единствена до момента за сезона титла.